Node Design helpt graag om de gemene deler in jouw werk te vinden. We werken nauw samen met jouw team om zorgvuldig te ondersteunen in een project. Tijdens dit traject bouwen we voldoende kennis op binnen jouw bedrijf om een voorstel te kunnen ontwikkelen voor training én voor automatisering in de workflow. We kunnen je helpen om de nodes te verbinden.

NODE

Iedere organisatie of ontwerp heeft een nominal denominator, een gemene deler. Dit is een uniek onderling verband wat alle specifieke onderdelen en variabelen in jouw proces met elkaar verbindt, ook bekend als de rode draad.

Wij helpen de gemene deler in een proces in kaart te brengen, en zoeken naar slimme manieren om deze in een project of organisatie te implementeren.

Voorbeeld: voor een project dat volledig wordt uitgevoerd in hout, wordt het volume bijgehouden, maar ook wordt ook op iedere tekening het hout geaccentueerd, worden knooppunten m.b.t. houtbouw vergaand in 3D uitgewerkt en op creatieve manieren de toepassing van het materiaal uitgewerkt.

NOminal DEnominator

Een node is een term uit de informatica. Eén node is een variabele die is verankerd in een netwerk van variabelen. Denk bijvoorbeeld aan één computer in een bedrijfsnetwerk. Je kunt een BIM-project zien als een groot netwerk van verschillende nodes.

De ene node is belangrijker dan de andere. Wij duiden al snel welke nodes een sleutelrol gaan spelen in jouw project. Deze nodes krijgen de nadruk in de uitwerking.

Voorbeeld: voor een project dat omwille van duurzaamheid volledig wordt uitgevoerd in hout is het zeer belangrijk het aantal kubieke meters hout goed bij te houden. Hiervoor maken we in het proces en slim overzicht dat dit live bijhoud over de duur van het project.

NO assumptions, validate your DEsign

De belangrijkste variabelen willen we valideren. Wij vinden het belangrijk om niet enkel te focussen op de storytelling, maar werkelijk te valideren of de gewenste doelstelling wordt behaald in een project of proces.

Voorbeeld: Voor het houten project wordt het aantal kubieke meter hout constant bijgehouden. Op basis hiervan kan worden nagegaan of dit uiteindelijk meer CO2 reductie oplevert dan de meer klassieke toepassing van beton of kalkzandsteen voor ditzelfde ontwerp. Met deze principes kunnen aannames en uitgangspunten worden gevalideerd.

De mensen van Node.

ir. Max Brobbel

(Proces)ontwerper, BIM-coordinator

Werken bij Node Design?

Wij zijn altijd op zoek naar communicatieve techneuten, met enthousiasme voor de gebouwde omgeving.